CBS De Zeester - Zomerfair

CBS De Zeester

Opgehaald

2.400
160% bereikt van mijn streefbedrag € 1.500

Op De Zeester is er een goededoelencommissie, waar ouders en leerkrachten aan deelnemen. In juni hebben de ouders van Willem, Steven en Roos de Mont Ventoux beklommen voor stichting ALS. Dit als eerbetoon aan de overleden opa van Willem, Steven en Roos die met deze ziekte te kampen had en om geld op te halen voor stichting ALS. 

Bij de zenuwziekte/spierziekte ALS vallen steeds meer spieren uit, omdat zij geen prikkels meer ontvangen vanuit de zenuwcellen die de spieren aansturen. De diagnose ALS stellen is voor huisartsen erg moeilijk, vaak komen patiënten eerst met vage klachten bij de huisarts, zoals onhandigheid, minder goed articuleren of moeite krijgen met lopen. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Voor de dodelijke zenuw/spierziekte is geen oplossing. Met meer geld kan er een versnelling komen in het onderzoek naar ALS en de verwante ziektes PSMA en PLS. Want er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en een behandeling.

Dus daarom komt De Zeester in actie en organiseren we een zomerfair. Er is een draaiend rad, een loterij, een grabbelton en een rommelmarkt. Er is eten en drinken te koop en er staat een echte hamburgerkraam. Kinderen van De Zeester maken ook iets moois voor de verkoop.  

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer